Jordi Lalanza (director)


 

Pianista, compositor i director d’orquestra. Deixeble del mestre rus Leonid N. Sintsev, aquest jove músic ha desenvolupat una llarga trajectòria en diferents disciplines musicals.

En la vessant pianística ha fet recitals tant en formacions de cambra, com amb orquestra i solista per tot el món, des de mèxic a Rússia passant per Anglaterra i Espanya. La seva inquietud l’ha portat a treballar intensament en l’àmbit pedagògic on alumnes seus han estat premiats en diferents concursos nacionals i a escriure el llibre Variacions sobre temes populars catalans, on proposa una sèrie de peces amb un plantejament pedagògic innovador i molt enriquidor per l’etapa elemental de piano.

Ha estudiat amb pianistes com Ludmil Angelov, Adolf Plà, John Warburton i Bàrbara Hesse-Bukowska.

Titulat en Direcció d’orquestra (ESMUC), Composició (Cons. Badalona) i Teoria i llenguatge musical (Cons. Liceu), estudia composició amb Alejandro Cibilotti i Josep Soler. Obté el Títol Superior de Composició obtenint el premi d’honor de final de carrera pel conservatori de Badalona (2003) cursant posteriorment un Postgrau en Composició a la UAB (2005)

Guanyador de diversos concursos de composició, com ara el Frederic Mompou (2002), té publicades diverses obres per les editorials Boileau i Clivis.

En l’àmbit de la direcció orquestral ha estudiat amb Salvador Brutons, Lutz Köhler i Jordi Mora a l’ESMUC i amb el mestre Donato Renzetti i Ennio Nicotra a Itàlia. Ha dirigit orquestres de joves i professionals: l’orquestra Ilya Musin a Madrid, l’orquestra Octavio de Moscou a Màlaga, l’orquestra Germinans, entre altres. També ha dirigit cors infantils i d’adults com ara el cor Polifónic de Rodeiro (Galicia).

Paral·lelament estudia Musicologia a la UAB obtenint el Diploma d Estudis Avançats(DEA) per la UAB (2011).

Ha treballat com a professor associat al Conservatori Superior De Música de Palma de Mallorca (2009/2013) i a diverses escoles privades de Barcelona com a Cap d’estudis i profesor, actualment és coordinador perdagògic i professor a l’aula de música Masafrets.

És professor convidat al Màster en Art interdisciplinari de la UB/ESMUC (2013/2016) i és invitat regularment com a tribunal en diversos concursos de piano com ara el Concurs Internacional de Les Corts de Barcelona i el de Benaguasil.

Actualment esta cursant el Màster en Pedagogia per a professors (ESMUC) i el doctorat en Educació (UAB)