Jordi Lalanza (director)


  https://jordilalanza.com/

Jordi Lalanza (Barcelona, 1974) Llicenciat en Direcció d’Orquestra (ESMUC), Composició (conservatori de Badalona) i Teoria i Llenguatge Musical (conservatori Liceu de BCN), va estudiar composició amb Alejandro Civilotti i Josep Soler. Va obtenir el Grau Superior de Composició, sent guardonat amb el premi d’honor de fi d’estudis del Conservatori de Badalona (BCN) i posteriorment va estudiar un Postgrau en Composició a la UAB. Ha estudiat el màster en Musicologia a la UAB (DEA), realitzat estudis de Doctorat en Educació a la UAB així com un màster per a professors en educació (ESMUC) i un màster en Pedagogia i direcció coral (UNIR).

Ha desenvolupat una llarga trajectòria en diferents disciplines musicals. Pel que fa al piano, va estudiar amb el Doctor Leonid N. Sintsev a Sant Petersburg i a Barcelona, donant recitals tant amb formacions de cambra com amb orquestra i solista arreu del món, des de Mèxic fins a Rússia passant per Anglaterra i Espanya. La seva gran preocupació l’ha portat a treballar intensament en l’àmbit pedagògic on els seus alumnes han estat premiats en diferents concursos nacionals i internacionals i a escriure un llibre «Variacions sobre temes populars catalans» on proposa una sèrie d’obres amb un caràcter innovador i molt enriquidor per a l’etapa elemental de piano. Ha assistit a classes magistrals amb els pianistes Ludmil Angelov, Adolf Pla, John Warburton i Barbara Hesse-Bukowska a Madrid, Toledo i Anglaterra.

En l’àmbit de la direcció d’orquestra, ha estudiat amb Salvador Brotons, Lutz Köhler i Jordi Mora a l’ESMUC i amb els professors Donato Renzetti i Ennio Nicotra a Itàlia. Ha dirigit òperes (Orpheé, Suor Angelica, Don Pasquale, Carmen, La traviatta) repertori Simfònic -coral (Rèquiem de Mozart, Carmina Burana de K. Orff, Gloria de Vivaldi, Mendelssohn op. 42, ) i ha estat premiat en

diferents concursos de direcció coral (Chorus inside, 2017 i 2021).

Guanyador de diversos concursos de composició, com el concurs Frederic Mompou (2002), ha publicat diverses obres amb les editorials Boileau i Clivis, recentment ha escrit la música de l’obra teatral EL CORO de Juan Navarro estrenat al Teatre Antic de Barcelona (abril 2022) i representat a diversos teatres d’Espanya.

Actualment és director de la coral Polifònica Joia d’ Alella, de la coral Xabec del Masnou, de la Coral Nova Ègara de Terrassa, del cor Singfònics de Barcelona i de la coral i de l’orquestra de l’ Amistat de la companyia d’òpera de Premià de Mar.

Ha treballat com a professor associat al Conservatori Superior de Música de Palma de Mallorca (2009/2013), al Conservatori Professional de Música de Reus (2018/19) i a diversos centres públics i privats de Catalunya com a cap d’estudis i professor.

És professor convidat al màster d’art interdisciplinari de la UB-ESMUC (2015 fins a l’actualitat) i és convidat habitualment com a jurat en diferents concursos de piano com el Concurs Internacional les Corts de Barcelona (2011 i 2012) i el de Benaguasil (València, 2012), com a jurat de diversos concursos de cors (CHORUS INSIDE, 2022) així com per impartir conferències (República Dominicana 2009, Barcelona 2014 i Pamplona 2018, entre d’altres) i tallers de formació musical per a professors i alumnes.

Actualment és membre del consell directiu de International Choral Conductors Federation (ICCF), tresorer i fundador de l’Associació Pianística Leonid Sintsev, director artístic del Premi de Música Ciutat de Mataró, professor de Repertori orquestral: piano del Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA), professor d’història de la música dins el programa PECA de la Universitat del Yucatán (Mèxic) i de l’Escola Municipal de Mollet del Vallès.